News

Information about our presence in the market and trade events.

Bucin Mob at the international design & furniture fair, Salon del Mobile Milano

The Romanian furniture producer is exhibiting Bucin Mob Design Collection products at the international design & furniture fair, Salon del Mobile Milano, during April 4th-9th 2017.

This exquisite collection counts so far 24 furniture pieces made of solid wood and other alternative materials, such as epoxy resin, metal or marble.  The products have been created by 4 Romanian products designer teams and produced in Bucin Mob’s factory: Izzi Design Box, Woodyo, Dizainăr and Peter's Design. The entire collection has been launched in January 2017 at the international furniture fair IMM Cologne in Koln and it was an instant success, counting the visitor’s feedback. 

 
With two new remarkable products made of oak solid wood, the team rounds the piece’s number to 24 furniture pieces; the two new products have just been launched in March during the event Ambient Expo, happening in Bucharest. They are called ”Segmente Table” and ”Aster(x) Set” sand both have been created by the Dizainăr team, Raul Cadar, Mihnea Ghilduș and Magda Traciu. The three of them are product designers and they are, as well, the ones who created the ”Low Poly” set, also part of the same collection. The set consists of a table, two benches and a cupboard. 
 
 
Milano’s event however comes with a nice surprise: the table and benches made of oak and metallic legs, ”Cube”, desined by Woodyo. Their first version has also been launched in January at IMM Cologne, but since then have been drastically improved in the factory from Reghin city and the final product will be presented at Salone del Mobile Milano. You can find Bucin Mob’s entire collection during Milano’s fair at Hall 18 - Booth D 01 E 04.Some of the most appreciated products since the launch of the collection have been designed by Constantin Alupoaiei, product designer, founder of Izzi Design Box. He created a complete set of furniture, meant to bring more warmth inside your house or office, using solid wood structures next to alternative materials, such as epoxy resin or marble.
 

”Surf” și ”Equilibra”

You can see Bucin Mob Design Collection online at: http://bucinmobdesign.com/

During May we will be part of ICFF New York, International furniture fair (May 21st-24th), and during September we will meet to a new edition of BIFE-SIM Bucharest (September 13th-17th).

Bucin Mob la Mobila Expo & Ambient Expo

În perioada 23-26 martie 2017, producătorul român de mobilă Bucin Mob ia parte la târgurile internaționale de profil Mobila Expo & Ambient Expo, ce au loc simultan la Romexpo București. Poți participa la aceste evenimente și cunoaște detaliile produselor direct de la reprezentanții companiei.

Gama variată de produse pe care le vei vedea te poate ajuta să îți amenajezi casa în funcție de personalitatea locuitorilor săi, dar și să afli care sunt cele mai bune oferte pentru compania ta. 

Mobila Expo

Credem că un ambient sănătos pentru locuitorii săi este un spațiu luminos, în care soarele pătrunde atât cât este nevoie pentru locuitorii săi. De aceea ușile și ferestrele Bucin Mob sunt create din lemn natural (molid sau stejar) și au dotări foarte calitative. 

 

Bucin Mob este recunoscut la nivel internațional pentru ferestrele și ușile de o deosebită calitate, ce sunt realizate din lemn stratificat de rășinoase sau stejar. Materialul bine ales, uscat la 12%, îmbinat în lungime, formează materia de bază. Se pot executa ferestre și uși cu diferite forme geometrice, diferite configurații și deschideri, feroneria folosită este Roto NT, produsă în Germania. Pentru o cât mai bună etanșare termică și fonică, feroneria permite o închidere în mai multe puncte de-a lungul perimetrului tâmplăriei și reglaje ale canatelor în trei direcții. Pentru siguranță, la ușile de la exterior închiderea se face în trei puncte. 

 

 

Desigur, protejarea mediului este o îndatorire pe care fiecare dintre noi o avem, așadar specialiștii noștri vin mereu cu noi metode și produse ce pot fi folosite în fabricarea produselor finale: vopseluri pe bază de apă, atât pentru ferestre cât și pentru uși, colecția mobilierului pentru copii, dar și pentru seria de produse Bucin Mob Design Collection.

 

”Cu ocazia evenimentelor și târgurilor de profil la care participăm în acest an aducem în fața publicului produsele reprezentative pentru ca aceștia să își decoreze casa prin calitate. Desigur, principalele produse ale companiei pot fi testate și admirate în showroom-urile răspândite la nivel național: ferestre și uși din lemn strtificat (atât pentru interior cât și pentru experior), piese ce sunt parte din Bucin Mob Design Collecton, dar și o parte din mobilierul pentru copii”, spune Horia Bucin, unul dintre fondatorii companiei.

 

Găsești standul Bucin Mob la Mobila Expo în Pavilionul C4-C5, standul 25.

 

Ambient Expo

Platforma de design românesc Dizainăr și producătorul român Bucin Mob și-au unit forțele pentru a expune la Ambient Expo 2017 creațiile unora dintre cei mai îndrăzneți designeri români. 

 

În luna ianuarie a acestui an am participat la IMM Cologne, târgul internațional al decoratorilor, ce are loc anual la Koln și care dă startul tendințelor în materie de mobilier.

 

Piesele de rezistență ale Bucin Mob Design Collection au fost lansate în cadrul acestui eveniment, fiind admirate de mii de vizitatori din toate țările lumii.

Vedem din ce în ce mai clar tendința oamenilor de a se apropia de natural, fie că ne referim la materiale sau la forme. În cazul produselor noastre, ne place să ne jucăm cu formele geometrice și să punem astfel produsele în evidență, creând armonie cu întregul spațiu.

 

Standul proiectat de Dizainăr și construit de echipa Bucin Mob va expune în București, pentru prima dată după lansarea de la Koln, o parte din noua colecție de mobilier de autor Bucin Mob Design Collection. Bucin Mob și echipa Dizainăr nu sunt la prima astfel de colaborare. Producătorul din Reghin, Bucin Mob, a lucrat alături de designerii români prin platforma Dizainăr.ro și se poate mândri cu rezultate excelente, apreciate internațional. Colecția de mobilier din lemn masiv Bucin Mob Design Collection a fost lansată la Imm Cologne în ianuarie 2017 unde a putut fi admirată și comandată de vizitatori din toată lumea; este un proiect ambițios care s-a materializat datorită unei echipe mixte formată din designeri, ingineri și producători. 

 

 

"Suntem încă la început dar colaborarea dintre Dizainăr și Bucin Mob, pornită în toamna lui 2016 prin proiectarea standului pentru BIFE-SIM este un mare pas pe care l-a făcut producătorul din Reghin spre încorporarea designului în procesele de producție și deci spre crearea de valoare adăugată prin produsele promovate.

 

Designerii cu care colaborăm la Dizainăr au lucrat cu mare drag alături de echipa Bucin Mob pentru a face posibilă apariția, într-un timp record, a unor produse și amenajări de standuri cu design românesc în ADN. Avem ocazia, acum la târgul Ambient Expo 2017, să prezentăm o parte din aceste rezultate și să invităm și alți designeri și producători români să se alăture demersului inițiat acum patru ani de platforma Dizainăr, prin care ne-am propus să aducem împreună creatorul, producătorul și cumpărătorul de design." - Mihnea Ghilduș, designer de produs, fondator Dizainăr.

 

Conferința Ambient Expo: Interior, Exterior, Tendințe 

Conferința aduce către publicul Ambient Expo reprezentanți ai creativilor români, specialiști în arhitectură, design, peisagiști, specialiști marketing. Conferința începe la ora 11.00 și are loc în Pavilionul C1, la standul Dizainăr & Bucin Mob, vineri 24 martie. Vei avea ocazia să afli lucruri noi și să cunoști specialiști din domeniile tale de interes. 

Moderator:

 • Dr. Mihaela Ion, istoric de artă, co-fondator Asociația Atelierul de Creație

Invitați

 • Anca Spiridon, colaborator Revista Atelierul, comunicator cultural

 • Dr. Mihnea Ghilduș, designer de produs, fondator platforma Dizainăr

 • Ing. Mihnea Gheorghiu, partener Bucin Mob

 • Mihai Culescu, peisagist RPR Birou de Studii Contemporane

 • Arh. Cristiana Zgripcea, fondator, www.zgripcea.ro

 • Liliana Stoica, fondator & artist Deco-Box

 • Alexandra Zaiț, specialist Marketing, Delta Studio

Găsești standul Bucin Mob la Ambient Expo în Pavilionul C1, standul 03-04.

 

Bucin Mob participă la Ambient Expo & Mobila Expo

 • Unde: Romexpo București
 • Când: 23-26 martie 2017
 • Program de vizitare
  23-25 martie 2017 (joi-sambata): intre 10.00-18.00
  26 martie 2017 (duminica): intre 10.00-16.00

Află mai multe despre produsele Bucin Mob direct pe site-ul companiei: www.bucinmob.ro

Colecția de design românesc Bucin Mob s-a lansat la Köln

Luni, 16 Ianuarie, compania producătoare de mobilier Bucin Mob a lansat colecția de design românesc la Köln, în cadrul evenimentului imm cologne - The international Interiors Show.

 

Colecția poartă denumirea ”Bucin Mob Design Collection - Solid Wood Furniture” și a fost concepută de către designeri români. Pornind de la premisa că dezvoltarea industriei de mobilă românești are nevoie de produse bine structurate pentru a servi oamenilor în orice context, echipa Bucin Mob a apelat la expertiza designerilor pentru a crea piese de mobilier de înaltă calitate.

Colecția de design ”Bucin Mob Design Collection - Solid Wood Furniture” numără în acest moment 22 de piese de mobilier ce urmează a fi produse în serie, începând cu luna februarie. Piesele de rezistență sunt reprezentate de mese, banchete, măsuțe de cafea sau comode, create din lemn masiv (stejar și molid), dar și din materiale alternative și rezistente, precum marmura , oțel, alama, rășina epoxidică.

”Suntem foarte încântați să observăm primele reacții ale publicului, după doar primele trei ore de expunere a colecției de design în cadrul târgului! Avem deja propuneri pentru achiziționarea produselor din partea unor companii din țări precum Australia, Pakistan sau Italia. Sperăm ca acest demers să ajute industria de mobilă și design din România să crească din ce în ce mai mult”, a declarat Mihnea Gheorghiu, partener Bucin Mob.

 

Alegerea celor mai bune alternative de produse, care să însumeze prima colecție de design Bucin Mob revine echipei Dizainăr, care a curatoriat întregul proces.

”Premisa de la care pornim, atunci când alegem să creem un nou produs de design, este că acesta poate fi produs în serie, însă realitatea pieței în acest moment este că foarte multe produse rămân doar la stadiul de idee, neexistând mulți producători care pot asigura o bună desfășurare a procesului, respectarea întocmai a ideilor designerilor și capacitatea de producție pe termen lung. Suntem fericiți pentru că alături de echipa Bucin Mob am putut crea aceste produse foarte calitative”, spune Mihnea Ghilduș, fondator Dizainăr.

 

Echipele de designeri care au participat la acest proiect sunt:

 • Izzi Design Box - Constantin Alupoaiei

 • Dizainăr - Mihnea Ghilduș, Raul Cadar, Magda Traciu

 • Woodyo - Mihnea Gheorgiu

 • Peter*s Design - Szabo Peter

 

”Am gândit această colecție pentru ca oamenii să se bucure de produse îndrăznețe, realizate cu un standard ridicat de calitate. Compania noastră este specializată pe producția de mobilier din lemn, uși și ferestre din lemn stratificat și construcții din lemn (căsuțe din lemn pentru grădină, gazeboo și pergole), pe care le producem în propria fabrică din apropierea orașului Reghin. Industria designului românesc este în plină ascensiune, tinerii designeri dorind foarte mult să poată pune ideile lor în aplicare într-o fabrică ce poate produce în serie, așadar am inițiat un proiect care, sperăm noi, se va extinde în viitor pentru a crea mai multe produse la fel de ingenioase, cu și mai mulți designeri români”, a adăugat Horia Bucin, membru fondator Bucin Mob.

 

Echipa Bucin Mob se va afla la evenimentului imm cologne - The international Interiors Show în perioada 16-22 ianuarie, iar standul poate fi vizitat la Hall 3.1 - standul C 001.

 

Detalii suplimentare despre colecția de design românesc Bucin Mob ”Solid Wood Furniture”:

Catalog online: http://bucinmobdesign.com/

Website: http://bucinmob.ro/

 

Despre Bucin Mob

Bucin Mob este compania românească  fondată în Transilvania, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul prelucrării lemnului. Produsele marca Bucin Mob oferă beneficii şi avantaje reale, adresându-se atât pieței interne, cât și clienților din țări precum Germania, Austria, Italia, Ungaria, Franţa şi Finlanda.

Compania s-a înfiinţat în anul 1993 ca o firmă de familie. Echipa constituită în urmă cu 24 de ani a fost nucleul de dezvoltare a unei companii, ale cărei cuvinte de ordine sunt experienţa, profesionalismul şi unitatea în dezvoltarea de produse noi şi competitive pe orice piaţă.

 

Despre imm cologne

Primul eveniment internațional al anului dedicat industriei, imm cologne prezintă trendurile anului în materie ce vor influența piața de mobilier și interioare - prin prisma produselor care sunt perfecte pentru afaceri. Aici vei găsi o varietate impresionantă de idei pentru designul de interior, pentru decorarea fiecărei camere, aferente oricărui stil și tuturor cerințelor - de la produse de bază până la produse create de designeri și mobilier de lux. Anul acesta, târgul are loc în perioada 16-22 ianuarie 2017. Evenimentul are loc la Koelnmesse GmbH, Messeplatz 1, 50679 Köln, Germania. www.imm-cologne.com


Contact de presă: Andreea Celmare, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 0742.012.207

 

We are preparing the new catalog: Windows and Doors

Soon we will be able to offer you a new catalog with our products intended for those who are building a house or rearranging their home. The new catalog Windows and Doors will contain the whole range of our products.