Termeni și condiții

1. DEFINIȚII ȘI TERMENI

 

                Bucin Mob – este denumirea comercială a S.C. BUCIN MOB S.R.L., persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Mun. Reghin, jud. Mureș, str. Mihai Eminescu, nr. 113, având număr de ordine în Registrul Comerțului J26/1108/1993, cod unic de înregistrare fiscala RO3840525.

 

                Vânzător – Bucin Mob.

 

                Cumpărător – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică sau orice entitate juridică care efectuează o Comanda.

 

                Client – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică care are sau obține acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Bucin Mob (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent intre Bucin Mob și acesta și care necesită crearea și utilizarea unui Cont.

 

                Utilizator – orice persoană fizică care are vârstă peste 16 ani sau persoană juridică înregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții Generale.

 

                Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumpărător poate adăuga Conținut pe Site. Nickname-ul este asociat informațiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

 

                Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresa de e-mail și o parola care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil și se va asigura ca toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.

 

                Favorite – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să își creeze Liste cu Bunuri și Servicii pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții folosindu-se de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor și Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

 

                Lista – secțiunea din Favorite în care Cumpărătorul/Utilizatorul poate adaugă Bunuri sau Servicii pe care dorește să le urmărească în vederea unei eventuale achiziții și pe care, ulterior, le poate șterge sau le poate adaugă în coșul de cumpărături („Coșul meu”).

 

Listele pot fi:

                Publice: orice Client/Cumpărător/Utilizator poate vizualiza Lista Cumpărătorului/Utilizatorului în cazul în care acesta a distribuit-o pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram, Twitter și Google+) sau dacă accesează profilul public al Cumpărătorului/Utilizatorului din Site. Listele sunt publice, iar Cumpărătorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricând, direct din Contul sau, secțiunea Favorite;

 

                Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumpărătorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca și publice oricând, direct din Contul sau, secțiunea Favorite.

 

                Coșul meu – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior; în cazul în care Bunurile sau Serviciile nu sunt achiziționate la momentul adăugării prin efectuarea Comenzii, Cumpărătorul/Utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor și Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.

 

                Site – magazinul online găzduit la adresa web bucinmob.ro și subdomeniile acestuia.

 

                Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site.

 

                Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele și serviciile menționate în Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

 

                Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri si/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de către Vânzător.

 

                Contract – reprezintă contractul la distanta încheiat intre Vânzător și Cumpărător, fără prezenta fizică simultana a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

 

                Conținut – reprezintă:

                – toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

                – conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

                – orice informație comunicata prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;

                – informații legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumita perioada;

                – informații legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada;

                – date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

                Review – o evaluare scrisa de către deținătorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experienței personale și capacitații acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificațiile menționate de către producător.

 

 

                Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

 

                Întrebare – formula de adresare către alți Utilizatori/Clienți/Cumpărători cu scopul de a obține informații despre Bunurile sau Serviciile din pagina respectiva.

 

                Răspuns – informație scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului care a adresat o Întrebare în Site, în pagina unui anumit Bun. Răspunsul reprezintă o explicație oferita de un Utilizator/Client/Cumpărător unui alt Utilizator/Client/Cumpărător în cadrul unei discuții.

 

                Document – prezentele Termene și Condiții.

 

                Comunicări Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la Bunuri și Servicii adăugate în secțiunea “Cont/Coșul meu” sau secțiunea  “Cont/Favorite” precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și sondaje de opinie.

 

                Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vânzarea unui Bun si/sau Serviciu de către Bucin Mob, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

 

                Taxa de timbru verde – valoarea exprimata în lei, plătita de către Vânzător către societatea autorizata cu preluarea operațiunilor de colectare, transport și valorificare/reciclare a deșeurilor echipamentelor electrice și electronice, astfel cum este prevăzut de legislația în vigoare.

 

                Specificații – toate specificațiile si/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

 

                Plata cu 1 click – serviciul de plata prestat de către procesatorul de plăți integrat în Site, pus la dispoziția Clienților, Utilizatorilor si/sau Cumpărătorilor prin intermediul Site-ului în vederea efectuării unei plăți cu cardul on-line.

 

                Token – număr criptat unic asociat cardului de plata al Cumpărătorului după efectuarea unei plăți on-line, după activarea serviciului EuPlatesc și care va putea fi utilizat de către Cumpărător pentru autorizarea Tranzacțiilor prin serviciul EuPlatesc.

 

                2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

                2.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

 

                2.2. Notificarea primita de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

 

                2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Dacă modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitata.

 

                2.4. Contractul se considera încheiat intre Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul poștei electronice si/sau SMS a notificării de expediere a Comenzii.

 

                2.5. Pentru Comenzile ce urmează a fi livrate la showroom-urile și punctele de livrare Bucin Mob preturile și rezervările Bunurilor si/sau Serviciilor sunt valabile 72 (șaptezecișidoua) de ore de la înregistrarea Comenzii de către Cumpărător.

 

                2.6. Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achiziționate.

 

 

                3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

 

                3.1. Accesul în vederea efectuării unei Comenzii ii este permis oricărui Utilizator/Cumpărător. Pentru motive justificate Bucin Mob își rezerva dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumpărătorului în vederea efectuării unei Comenzi si/sau la unele din modalitățile de plata acceptate, în cazul în care considera ca în baza conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel Bucin Mob. În oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumpărătorul se poate adresa Departamentului de Relații cu Clienții al Bucin Mob, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmenționate.

 

                3.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directa cu acesta sau prin adresele menționate la secțiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

 

                3.3 În cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, Bucin Mob își rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumpărătorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, în vedere protejării informației din cadrul Site-ului.

 

                3.4. Bucin Mob poate publica pe Site informații despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promoții practicate de către acesta sau de către oricare alt terț cu care Bucin Mob are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada de timp și în limita stocului disponibil.

 

                3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A.. 

                3.6.  În cazul în care Utilizatorul/Cumpărătorul solicita detalii cu privire la suma exactă adăugată la prețul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relații cu Clienții Bucin Mob.

 

                3.7. În cazul plaților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutara aplicate de către banca emitenta a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poarta numai Cumpărătorul.

 

                3.8 Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuala din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

                3.9. După 14 (paisprezece) zile de la achiziționarea unui Bun sau Serviciu, Cumpărătorului i se va solicita înscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achiziționat. Solicitarea va fi transmisa către adresa de email înscrisă de Cumpărător în Cont. În acest fel, Cumpărătorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienți/ Cumpărători de pe Site și se implica activ în dezvoltarea de noi Servicii și în detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

 

                4. CESIONAREA ȘI SUBCONTRACTAREA

 

                4.1. Vânzătorul poate cesiona si/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil fata de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

 

                5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA ȘI INDUSTRIALA

 

                5.1. Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-l la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Bucin Mob, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare si/sau publicare).

 

                5.2. Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe pârți, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de Bucin Mob, includerea oricărui Conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifica dreptul de autor al Bucin Mob asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al Bucin Mob.

 

                5.3. Orice Conținut la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul are si/sau obține acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, în cazul în care Conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific și valid încheiat intre Bucin Mob și acesta, și fără nicio garanție implicit sau expres formulata din partea Bucin Mob cu referire la acel Conținut.

 

                5.4. Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intra în conflict cu prevederile Documentului.

 

                5.5. În cazul în care Bucin Mob conferă Clientului/Cumpărătorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa într-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Clientul/Cumpărătorul/Utilizatorul are sau obține acces în urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite în acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor conținuturi pe site sau a perioadei definite în acord, conform condițiilor definite, în cazul în care acestea exista și nu reprezintă un angajament contractual din partea Bucin Mob pentru respectivul Client/Cumpărător/Utilizator sau oricare alt terț care are/obține acces la acest conținut transferat, prin orice mijloc și care ar putea fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urma acestui conținut, în timpul sau după expirarea acordului de utilizare.

 

                5.6. Niciun Conținut transmis către Client, Utilizator sau Cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuala din partea Bucin Mob și/sau al angajatului/prepusului Bucin Mob care a mijlocit transferul de Conținut, în cazul în care aceasta exista, fata de respectivul conținut.

 

                5.7. Este interzisa orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, în cazul în care acesta exista.

 

                6. COMANDA

 

                6.1. Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achiziție în măsura în care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun/Serviciu în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

 

                6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

 

                6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte ca Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesara contactarea Cumpărătorului.

 

                6.4. Vânzătorul poate anula Comanda efectuata de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioara a vreunei pârți fata de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

                6.4.1. neacceptarea de către banca emitenta a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, în cazul plății online;

                6.4.2. invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de Bucin Mob, în cazul plății online;

                6.4.3. datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

 

                6.5. Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun sau să renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

                – ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

                – ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

 

                6.6. În cazul în care Cumpărătorul decide să se retragă din Contract, acesta va putea completa formularul de retur ce se găsește la adresa https://bucinmob.ro/ro/formulare .

 

                6.7. În cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicita retragerea din Contract în cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit produsul respectiv. În cazul în care Comanda este achitata, Vânzătorul va rambursa suma în maxim 14 (paisprezece) zile de la data informării Vânzătorului de către Cumpărător asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata după cum urmează:

                6.7.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire în contul din care a fost efectuata plata;

                6.7.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/Transfer/ Card bancar-> prin virament bancar;

                6.7.3. pentru Comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.

 

                6.8. Vânzătorul va putea amâna rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vândute sau pana la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, în cazul în care nu s-a oferit să recupereze el însuși Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

 

                6.9. În cazul în care un Bun si/sau Serviciu comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urma va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, în termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștința acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul si-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

 

                6.10. Disponibilitatea unui Bun va fi afișată în Site după cum urmează:

                “IN STOC” – avem mai mult de 3 bucăți în stocul Bucin Mob

                 “DISPONIBIL DOAR LA COMANDA” – Bunul nu este disponibil în stocul Bucin Mob și pentru moment nu avem informații despre disponibilitatea acestuia în stocul furnizorului. Dar, dacă înregistrezi o cerere de oferta pentru un Bun care are în dreptul lui “disponibil doar la comanda”, unul dintre consultanții noștri de vânzări va verifica disponibilitatea produsului în stocul furnizorului și te va contacta ca să iți comunice disponibilitatea Bunului.

                

              

 

                7. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

 

                7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

                7.1.1. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vânzător;

                7.1.2. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piață financiară pe care Vânzătorul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

                7.1.3. furnizarea de Bunuri confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărător sau personalizate în mod clar;

                7.1.4. contractele în cazul cărora Cumpărătorul a solicitat în mod special Vânzătorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparație sau de întreținere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vânzătorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumpărător sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreținere sau de reparație, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

 

                8. CONFIDENTIALITATE

 

                8.1. Bucin Mob va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natura pe care le furnizați. Dezvăluirea informațiilor furnizate se va putea face doar în condițiile menționate în prezentul Document.

 

                8.2. Nicio declarație publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comanda/Contract fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.

 

                8.3. Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți Vânzătorului acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste informații, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul Site-ului. Bucin Mob nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

 

                9. COMUNICARI COMERCIALE

                 9.1. Cumpărătorul/Utilizatorul/Clientul își poate modifica în orice moment opțiunea cu privire la acordul dat Vânzătorului pentru Comunicările Comerciale conținând informații generale și tematice inclusiv informații cu privire la oferte sau promoții, după cum urmează:

                9.1.2. prin modificarea setărilor din Cont la secțiunea “Abonările mele”;

                9.1.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în Comunicările Comerciale primite de la Vânzător; sau

                9.1.4. prin contactarea Vânzătorului.

 

                9.2. Prin adăugarea de Bunuri sau Servicii în secțiunea din Cont:

                Coșul meu”, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

                – la modificarea prețului Bunurilor sau Serviciilor adăugate în secțiunea “Coșul meu”,

                – la recomandări de Bunuri sau Serviciilor similare cu cele adăugate în secțiunea “Coșul meu”,

                – la existenta Bunurilor sau Serviciilor în secțiunea “Coșul meu”, si

                – disponibilitate stoc Bunuri sau Serviciilor adăugate în secțiunea “Coșul meu”.

 

                Favorite”, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire:

                – la modificarea prețului Bunurilor sau Serviciilor adăugate în secțiunea “Favorite”,

                – la recomandări de Bunuri sau Servicii similar cu cele adăugate în secțiunea “Favorite”, si

                – disponibilitate stoc sau Serviciilor Bunuri adăugate în secțiunea “Favorite”.

 

                9.3. În urma achiziționării unui Bun sau Serviciu, Vânzătorul va transmite Cumpărătorului/Utilizatorului Comunicări Comerciale cu privire la:

                – sugestii de Bunuri sau Servicii recomandate a fi utilizate împreuna cu Bunul sau Serviciul achiziționat.

 

                9.4. Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, în orice moment, de la Comunicările Comerciale menționate la punctul 9.3. de mai sus  prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesajele comerciale primite de la Bucin Mob sau prin contactarea Bucin Mob în acest sens.

 

                9.5. De asemenea, pentru îmbunătățirea ofertei de Bunuri și Servicii și a experienței de cumpărare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetări de piață și sondaje de opinie. Informațiile obținute în urma acestor cercetări de piață și a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate în scopuri publicitare ci doar în cele menționate mai sus. Răspunsurile dvs. la cercetările de piață și sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. și nici transmise către terți și nici nu vor fi publicate. Puteți obiecta la utilizarea datelor în scopuri de cercetare de piață și sondaje de opinie în orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesaj sau prin contactarea Bucin Mob.

 

                10. FACTURARE – PLATA 

 

                10.1. Preturile Bunurilor și Serviciilor afișate în cadrul site-ului www.bucinmob.ro includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

 

                10.2. Prețul, modalitatea de plata și termenul de plata sunt specificate în fiecare Comanda. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

 

                10.3. Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferenta Comenzii ce conține Bunuri si/sau Servicii vândute de Bucin Mob, cu excepția Bunurilor si/sau Serviciilor vândute de partenerii Bucin Mob, precum și pentru orice alte plăți aferente Comenzii, exclusiv în format electronic, prin adăugarea facturii în Contul Cumpărătorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail menționata de Cumpărător în Contul sau.

 

                10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului ii revin obligațiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.

 

                10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul sau, va deține o evidenta a facturilor emise de Bucin Mob, putându-le salva și arhiva la rândul sau în orice moment și în orice modalitate pe care o dorește.

 

                10.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprima acordul să primească facturile în format electronic prin adăugarea acestora de către Bucin Mob în Contul sau prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail menționata în Contul sau.

 

                10.7. În cazul în care aceste informații sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecișiopt) de ore în Cont, te rugam să ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: office@bucinmob.ro.

 

                10.8. Plata prin PaybyClick este o modalitate rapidă de plata on-line cu cardul, care consta în efectuarea plății printr-un singur click prin utilizarea Tokenului aferent cardului, fără a mai fi nevoie de introducerea detaliilor aferente cardului de plata la fiecare tranzacție.

 

                10.9. Opțiunea pentru plata “Plata cu 1 click” poate fi activata de către Utilizator sau Cumpărător:

a) în orice moment din Cont:

                – Clientul/Cumpărătorul accesează Contul sau->secțiunea “Cardurile mele”->alege opțiunea “Adaugă card”-> e direcționat în pagina de plata a procesatorului de plăți unde introduce datele cardului pentru a efectua o tranzacție de 1 leu necesara validării cardului. După validarea cardului de către banca emitenta, se activează automat opțiunea “Plata cu 1 click” și se emite tokenul aferent cardului bancar înregistrat. Din acest moment Utilizatorul/Cumpărătorul poate beneficia de opțiunea “Plata cu 1 click” utilizând tokenul aferent cardului salvat pentru plata Comenzilor.

                Pentru evitarea oricărui dubiu, suma de 1 leu nu va fi debitata din contul Utilizatorului/Cumpărătorului fiind doar blocata temporar de către banca emitenta a cardului în vederea validării datelor de card introduse.

 

                b) în momentul plasării unei Comenzi.

                – Clientul/Cumpărătorul plasează Comanda și alege modalitatea de plata Card de credit sau de debit, activează opțiunea “Plata cu 1 click”, e redirecționat către pagina procesatorului de plăți, introduce datele de card și plătește, respectiv finalizează Comanda. După confirmarea plății, cardul salvat este disponibil pentru plăți viitoare utilizându-se tokenul aferent cardului salvat.

 

                c) după plasarea unei Comenzi în Site.

 

                – Clientul/Cumpărătorul plasează Comanda și alege modalitatea de plata Card de credit sau de debit, dar nu activează Plata cu 1 click la plasarea Comenzii. După confirmarea plății, Clientul/Cumpărătorul va avea posibilitatea să salveze cardul utilizat la achitarea Comenzii prin activarea opțiunii “Plata cu 1 click”. Cardul astfel salvat este disponibil pentru plăți viitoare utilizându-se tokenul aferent cardului salvat.

 

                Astfel, la activarea opțiunii “Plata cu 1 click”, în Site, datelor cardului de plata introduse de către  Utilizator/ Cumpărător li se vor atribui un Token, care poate fi utilizat ulterior pentru efectuarea Tranzacțiilor. După activarea opțiunii de plata ”Plata cu 1 click”, Cumpărătorul va putea efectua plata următoarelor Comenzi (“Plata cu 1 click”), fără a mai fi necesara reintroducerea datelor cardului de plata deja salvat. Introducând datele de card Utilizatorul/Cumpărătorul, confirma ca a fost anterior informat și a acceptat termenii și condițiile de utilizare a serviciului “Plata cu 1 click”.

 

                10.10 Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile Bucin Mob și nici nu vor fi stocate de către de Bucin Mob sau de către procesatorul de plăți integrat în Site, ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o alta entitate autorizata să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Utilizatorul/ Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Entitatea autorizata să presteze servicii de stocare a datelor de card este EUROPAYMENT SERVICES srl.

 

                10.11. În anumite cazuri, pentru menținerea securității Tranzacțiilor, la înregistrarea Comenzii, Cumpărătorului i se va solicita să autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale în cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

 

                10.12. Pentru motive de securitate a Tranzacțiilor Utilizatorul/ Cumpărătorul este sfătuit să nu rămână logat pe Site și să nu seteze opțiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces în cont nu este permisa și se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: să conțină cel puțin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre și caractere speciale).

 

                10.13. Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul poate introduce datele mai multor carduri de plata pe care le deține, pentru care se poate activa opțiunea de plata PaybyClick, fiind asociat cate un Token pentru fiecare card de plata. De asemenea, Utilizatorul/ Cumpărătorul poate oricând șterge orice Token dezactivând astfel serviciul PaybyClick.

 

                11. LIVRAREA BUNURILOR

 

                11.1. Condițiile de livrare a Bunurilor și Serviciilor vândute de către Bucin Mob le regăsești în secțiunea Livrare comenzi.

 

                11.2. Condițiile de livrare a Bunurilor și Serviciilor vândute de către partenerii Bucin Mob Marketplace în secțiunea Bucin Mob Marketplace.

 

                11.2. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

 

                11.3. Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul României.

 

                12. GARANTII

 

                12.1. Toate Bunurile comercializate de către Bucin Mob, cu excepția Bunurilor resigilate, beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Bunurile sunt noi (excepție Bunurile resigilate), în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

 

                12.2. În cazul Bunurilor livrate de Bucin Mob, certificatele de garanție sunt emise direct de producător. 

                12.3. În cazul Bunurilor livrate de Bucin Mob prin partenerii Marketplace, Cumpărătorul va primi la livrare pentru fiecare Bun care beneficiază de garanție un certificat de garanție cu toate detaliile centrului de service care asigura reparațiile pe durata termenului de garanție. Garanția Bunurilor achiziționate prin intermediul Bucin Mob de la partenerii Marketplace este asigurata de către service-ul autorizat menționat pe certificatul de garanție aferent Bunului sau de către Vânzător.

 

                12.5. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garanție aferent Bunului din Comanda, Cumpărătorului ii revin obligațiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul său și să acceseze informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi, existente în Cont.

Prin aceasta modalitate de comunicare Cumpărătorul, accesând Contul sau de pe www.bucinmob.ro, va deține o evidenta a certificatelor de garanție emise de Bucin Mob, putându-le salva și arhiva la rândul sau în orice moment și în orice modalitate pe care o dorește.

In cazul în care aceste informații sunt indisponibile pentru 48 (patruzecișiopt) de ore în contul de client, va rugam să ne sesizați acest aspect pe adresa de mail: office@bucinmob.ro.

 

                12.6. În cazul certificatelor de garanție emise de producători, Bunul reclamat defect în perioada de garanție trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menționat în certificat. Acest centru autorizat de producător va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanției.

Lipsa certificatului de garanție al Bunului trebuie semnalata în maxim 48 (patruzecișiopt) de ore de la recepția Bunului pe adresa office@bucinmob.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata în considerare.

 

                12.7. În cazul Bunurilor resigilate, certificatul de garanție este emis de către Bucin Mob, iar garanția poate să acopere o perioada diferita față de perioada de garanție a aceluiași Bun nou, sigilat. Perioada de garanție este specificata în certificatul de garanție pentru fiecare Bun resigilat în parte. Condițiile de utilizare, manipulare și transportare a unui Bun resigilat sunt aceleași cu cele de la produsele sigilate și beneficiază de aceleași servicii dacă nu este stipulat altfel în pagina produsului.

 

                13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

 

                13.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, după efectuarea plății din partea Cumpărătorului în locația indicata în Comanda (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului).

 

                14. RASPUNDERE

 

                14.1. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terța parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

 

                14.2. Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumpărătorul își asuma răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, si, în măsura permisa de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

 

                14.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Conținutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul accepta în mod expres și fără echivoc Termenele și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizata care este comunicata în cadrul Site-ului, existenta la data creării Contului si/sau utilizării conținutului si/sau la data plasării Comenzii.

 

                14.4. Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele și Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului și condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la momentul afișării în Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam să verificați periodic conținutul acestui Document.

 

                15. SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI ȘI RASPUNSURI

 

                15.1. scrierea de Review-uri, Comentarii, Întrebări și Răspunsuri se poate face, de către Utilizatori/Clienți/Cumpărători, în secțiunile “Întrebările și răspunsurile clienților” și “Review-uri”. Informațiile înscrise pot fi atât pozitive, cat și negative, și se vor referi la caracteristicile și modul de folosire al unui produs sau serviciu.

 

                15.2. În momentul înregistrării unui anumit Review/Comentariu/Întrebare/Răspuns pe Site, Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii acorda Vânzătorului o licența neexclusiva, perpetuă, irevocabila, nelimitata teritorial și dau dreptul Vânzătorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui și de a afișa acest conținut.

 

                15.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumpărător, în momentul înscrierii de Review/Comentariu/Întrebare/Răspuns în secțiunile menționate, se angajează să respecte următoarele reguli:

–    să facă referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitând informații legate de aspecte ce se pot schimba (preț sau oferte promoționale) sau informații care țin de modul desfășurării Comenzii;

–    să utilizeze un limbaj corespunzător,  fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumpărător;

–    să se asigure de încadrarea corecta a conținutului introdus pe Site astfel: orice Întrebare va fi înscrisă în secțiunea “Întrebările și răspunsurile clienților”, și orice Review va fi înscris în secțiunea “Review-uri”;

–    să se asigure ca informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părți, drepturile de autor, de marca comercială, de licența sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–    să folosească aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fără a face referire către alte firme ce promovează vânzarea și cumpărarea de produse sau servicii;

–     să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod și în nici o măsură, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informație care poate determina dezvăluirea acestor date personale;

–     să nu înscrie informații si/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială ca și Vânzătorul;

–    să nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către Vânzător sau să înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări/Răspunsuri care să conțină materiale de natura publicitara;

–     să nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Întrebarea/Răspunsul ca mijloc de comunicare cu Vânzătorul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale Vânzătorului înscrise pe Site.

 

                15.4. Pe lângă o evaluarea realista critica, în momentul înscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumpărătorul va adaugă și un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, împreună cu Rating-urile corespunzătoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, număr care apare intre paranteze lângă titlul acestora. Astfel, un Review însoțit de un Rating mare duce la o creștere a Rating-ului general, iar un Review însoțit de un Rating mic duce la o scădere a Rating-ului general.

 

                Utilizatorii/Clienții/Cumpărătorii ce înscriu Review-uri la care atașează fișiere foto sau video vor respecta următoarele reguli:

–    fișierele încărcate vor conține imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurându-se ca fișierele încărcate respecta drepturile de autor;

–    fișierele încărcate nu vor conține violenta, conținut pentru adulți, limbaj licențios sau alt conținut care ofensează o persoană/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a vârstei, a statutului de veteran,  a orientării sexuale sau politice;

–    fișierele încărcate nu vor conține informații legate de alte persoane;

–    fișierele încărcate nu vor conține URL-uri sau watermark-uri către site-uri ce desfășoară aceeași activitate comercială ca Vânzătorul.

 

                15.5. Când un Review/Comentariu/Întrebare sau Răspuns este semnalat de către un Utilizator/Client/Cumpărător ca având un conținut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest conținut este examinat cu atenție de către Vânzător pentru a determina dacă încalcă Termeni și Condiții Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai după examinarea acestora de către Vânzător.

 

                15.6. În cazul în care Vânzătorul constata încălcarea Termenelor și Condițiilor în mod repetat, acesta își rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului de a înscrie Review-uri/Comentarii/Întrebări sau Răspunsuri în secțiunile “Întrebări și răspunsuri ale clienților” și “Review-uri”.

Pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul si/sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii au la dispoziție formularul de sesizări din cadrul Site-ului: http://info.bucinmob.ro.ro/reclamatii-sesizari. Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

 

                16. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

                16.1. Te rog să parcurgi Documentul  cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

                17. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

 

                17.1. Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

 

                18. FORTA MAJORA

 

                18.1. Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen si/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorata unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului parților și care nu poate fi evitat.

 

                18.2.  Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

                19. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 

                19.1. Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute intre Vânzător și Utilizatori / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul Reghin.