Tâmplărie lemn stratificat

Vizualizare ca Grilă Listă

8 Articole

Setați descendent
pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă

8 Articole

Setați descendent
pe pagină

         Lemnul stratificat a apărut din dorința de a folosi lemnul și în unele domenii mai dificile, fără a prelua și riscurile ce decurg din folosirea lui în acele condiții. El păstrează tot ceea ce iubim la lemn - frumusețea, desenul natural, căldura - căpătând în plus stabilitate și rezistență. Cu ajutorul lui ne putem bucura de frumusețea unor specii deosebite la un preț mai accesibil, iar formele deosebite imaginate de designeri pentru ferestre nu mai sunt un vis.  

         Lemnul stratificat pentru  ferestre și uși se obține așezând semifabricatele de lemn unul peste celălalt în lungul fibrei, nu perpendicular. Lemnul astfel obținut este mai stabil și are calități superioare celui masiv, fiind foarte potrivit pentru ferestrele tip termopan și ușile folosite la exterior.

Etapele obținerii lemnului stratificat sunt următoarele:

-      tăierea bușteanului în scânduri la grosimea dorită

-      uscarea în camere speciale de uscare asistate de calculator

-      tăierea scândurilor la dimensiunea dorită

-      sortarea, îndepărtarea nodurilor și a altor defecte

-      îmbinarea elementelor pe lungime în dinți

-      calibrarea

-      stratificarea

         Cea mai importantă etapă pentru calitățile ulterioare ale stratificatului este eliminarea nodurilor și a defectelor. Astfel se obține un lemn mai sănătos și mai uniform, cu rezistențe mult mai bune în timp. Stratificarea acestor elemente se face prin încleiere cu adezivi speciali, de tipul D4, care rezistă foarte bine la cicluri repetate de îngheț-dezgheț.

         Folosirea lemnului stratificat la obținerea ferestrelor are o serie de avantaje care-l fac să fie preferat lemnului masiv:

-      este sigur, durabil și rezistent

-      nu se curbează, nu crapă, nu “lucrează”

-      permite schimbul de aer – “respiră”

-      se pot crea cele mai diverse forme: romb, arcadă, cerc, etc

        

bucinmob.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină.

Rareori acestea pot conține inadvertențe: fotografia are caracter informativ și poate conține accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificații pot fi modificate fără preaviz sau pot conține erori de operare.

Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.